\

Wat is Hapto-Coaching?

Het loopt best soepel in je leven. Toch kan je wel wat hulp gebruiken bij een praktisch onderwerp. Misschien gaat het om een uitdaging op het werk, twijfel je over een carrière switch, zoek je hulp bij stressreductie of lukt het niet om knopen door te hakken. Hapto-coaching geeft je handvatten om met hoofd én hart de ontwikkelstappen te zetten die je wilt.

Hapto-coaching is een coachingstraject waardoor jij weer goed in je vel komt te zitten. We sparren over je vraag en vinden daar passende en praktische oplossingen bij. Dit doen we met jouw unieke zelf als fundament en komen we echt tot de kern, zonder aangeleerde trucjes.

Alle gesprekken en ervaringen hebben de Haptonomie als basis. Anders dan bij het reguliere coachen – dat focust op het rationele – leer je met hapto-coaching welk effect je gevoel en non-verbale communicatie hebben op jouw doen of laten. Zowel in relatie tot jezelf als bij anderen. Verwacht dus een coachingstraject waarin we naast gesprekken ook ervaringsoefeningen doen. Hierdoor word je aangesproken op wat er in het moment gebeurt. Daarmee groeit je bewustzijn en krijg je antwoord op onderliggende vragen als “wat wil ik echt”, “wat belemmert mij” of “wat is mijn kracht”.

There is only one thing that makes a dream impossible to acchieve: the fear of failure.
~ Paulo Coelho, The Alchemist ~

Is Hapto-Coaching iets voor mij?

Wat hapto-coaching zo uniek maakt is dat er naast coachingsgesprekken ook ervaringsoefeningen worden gedaan. Praten én ervaren, want waar het hoofd kan misleiden spreekt je lichaam altijd de waarheid. Met deze oefeningen versterken we je balans in voelen, denken en doen. Je krijgt meer zicht op je vaste patronen en overtuigingen. En daardoor word je je meer bewust van jouw unieke kwaliteiten, belemmeringen én mogelijkheden.

Tijdens het coachingstraject gaan we aan de slag met je ontwikkelvraag en koppelen daar doelstellingen aan. De doelstellingen maken we zo meetbaar mogelijk en evalueren we tussentijds. Hierdoor herken je de ontwikkelstappen die zijn gemaakt. Samen gaan we voor jouw unieke persoonlijkheidsontwikkeling zodat je in acht tot tien sessies weer lekker in je vel zit.

De volgende ontwikkelvragen komen zoal voor:

– stressreductie op het werk
– preventie om uitval te voorkomen
– hulp bij ontwikkel- of carrièrestappen
– grenzen leren aangeven
– voor jezelf opkomen
– je kracht vinden en uitdragen
– relationele problemen, zakelijk en privé

Ben je benieuwd of jouw specifieke vraag past bij hapto-coaching, dan adviseer ik graag.

2STROOM biedt ook Haptotherapie aan als ontwikkeltraject. Bij dergelijk sessies is er naast behoefte aan persoonlijke groei ook sprake van (vage) lichamelijke of mentale klachten. Over de overeenkomsten en verschillen kan ik je uiteraard persoonlijk advies geven.